Challenge Fuerteventura och Ironman 703 Mallorca

Nu har jag varit dålig… Förlåt! Mer kontinuerliga uppdateringar ska komma och detta var bara ett undantag…

Jag har dock försökt fokusera på vila och återhämtning, så mycket har blivit bortprioriterat… Så mail, sms, telefonsamtal mm har helt enkelt fått vänta. Så har du ett mail som du vill ha svar på, håll till godo!

Anledningen till mina prioriteringar beror dock på tävlingar och vilan däremellan. För två veckor sedan tävlade jag under Challenge Fuerteventura där jag slutade på en tredjeplats och den här helgen gick Ironman 70.3 Mallorca där jag slutade tvåa.

Men först en kort tillbakablick till mars. Efter mina två månader på Playitas flög jag hem och var sjuk i en vecka, för att sedan flyga ner till Mallorca och Alcudia. Där befann sig coach Frank och Kaisa på deras “Next Level Camp“. För dom har jag jobbat som guide fram till nu och fått in riktigt bra träning.

Nu till tävlingarna som jag ska försöka sammanfatta lite kort…

För två veckor sedan gick som sagt Challenge Fuerteventura. Start, mål, växling och allt däremellan var lagt på Playitas, så upplägget kunde inte vara bättre. Jag flög dit från Mallorca på Onsdagen (loppet gick på Lördag) och allt flöt på någorlunda bra. Hur formen såg ut var dock osäkert med en hälsena som strulat och en toppning som helt uteblivit. Dock gick simningen smärtfritt och jag kunde simma/cykla med en förstagrupp efter två utbrytningar. Ut på löpningen låg jag 9a(?) och jag försökte hitta en fart som kändes bekväm utan att belasta hälsenan alltför hårt. Lyckligtvis var det varmt och blåsigt så farten för samtliga blev något lägre än i vanliga fall. Det gick därför att plocka placering efter placering och med 4km kvar till mål låg jag på en tredjeplats. De två i täten sprang dock även de på fort och det var en placering jag fick hålla in i mål. Så en tredjeplats på årets första tävling kändes helt klart godkänt!

Och nu till Mallorca 70.3…

Simningen blev tyvärr lite mindre lyckad för min del… En dålig start och en bökig simning gjorde den irriterande. Jag lyckades dock hänga på en större förstagrupp ca 15s bakom några som brutit sig loss. Växlingen fortsatte i samma historia där jag tog fel påse och tappade ytterligare tid. Ut på cykeln blev vi dock en grupp med Andreas Dreitz som tidigt drog ifrån och till slut ledde med 9min av cykeln.

Cyklingen blev dock hård första timmen upp till toppen på banan. På vägen hem sjönk tempot något och istället började de flesta förbereda sig för löpningen… Tyvärr hände inte så mycket mer av betydelse under cykeln.

Ut på löpningen var tempot alldeles för högt första två kilometerna där vi sprang i 3.05-3.20min/km. Efter någon kilometer sjönk dock tempot och vi var en grupp om tre som kunde springa tillsammans. Efter 10km blev det dock jag och David Mcnamme (tidigare kortdistansare och tidigare rankad som 15e i WTS) som sprang tillsammans. Efter ytterligare 6km fick jag några meter på honom och försökte efter det att hålla en fart där han skulle få slita hårt för att komma ikapp. Det höll lyckligtvis hela vägen och tillslut kunde jag gå i mål som tvåa efter Andreas Dreitz.

Så det var en uppdatering för denna gång! På Fredag bär det av för två veckor i Danmark och sen tillbaka till Sverige för uppladdning mot ITU långdistans VM i Motala!

Resultat från loppen (Mallorca, Fuerteventura), en uppdatering kommer hos Runnersworld i dagarna samt på förbundets hemsida, Slowtwitch and Ironman.