Nu är grundträningen igång igen… Skönt på sitt sätt och jobbigt på ett annat. Under tävlingssäsongen finns alltid en stress att prestera, känna sig i form och få ut allt på tävling. Det blir svårt att slappna av och känslan att allt kommer synas i resultaten finns alltid i tankarna. Grundträningen är dock något annat. Det är långt kvar till tävling och nu handlar det mesta om att bygga en grund, träna och inte göra något helt galet. Vilket för mig blir lite mer avslappnande, samtidigt som det är tävla jag tror de flesta vill göra.

Det här året jämfört med tidigare år har jag möjligheten att få hjälp av Apollo och Playitas. Playitas är en träningsanläggning på Fuerteventura, vilket betyder att vädret är betydligt stabilare än tex Sverige och det är möjligt att cykla ute. För min del betyder det även sol, värme, otroliga träningsmöjligheter och blåst (vilket det tydligen alltid finns här på ön). Förhoppningen och tron är att de här möjligheterna kommer ge mig en riktigt bra grund att stå på inför kommande tävlingar, att det ska ge mig ett lyft på cykeln inför säsongen och att grundträningen ska flyta på betydligt smidigare än tidigare år.

Bortsett från att jag har möjligheten att träna på Playitas blir det även min första vinter med Frank som tränare. Bara en sån sak gör att det kommer hända lite nytt i träningen och förhoppningsvis ska även det synas i resultaten…

Så tanken för min del blir att vara här på anläggningen till och med början på mars då landslaget varit nere två veckor och beger sig tillbaka till Sverige. Jag för min del kom ner för en vecka sen och får med andra ord ett långt läger på ön. Lyckligtvis kommer jag inte behöva vara själv utan får sällskap av bland annat David Näsvik, Åsa Lundström, Camilla Lindholm, delar av simlandslaget, triathlonlandslaget, riksidrottsgymnasiet m.fl. Bra sparring med andra ord och riktigt kul att få träna under de möjligheterna som ges!

Nu börjar det närma sig sovdags här så jag avslutar med lite bilder och laddar inför morgondagen!